Eggie Coffee'

Sista dagen i Phong Nha så tog vi en sovmorgon och gick sedan till Bamboo Café och jag åt världens godaste vårrullar. Prövade sedan Eggie Coffee för första gången vilken är en vietnamesisk specialté! De blandar i äggulan i mjölkskummet och sen skummar äggvitan och lägger ovanpå. Då vietnamesiskt kaffe redan smakar väldigt mycket choklad så blev kombon med kaffet + skummet väldigt god. Resten av dagen så spelade vi kort, biljard och allt möjligt med Calle & Jocke innan de hoppade på bussen norrut och vi rörde oss söderut. 
 
 
 
 

Botanical Garden & The Pub With Cold Beer'

Dag nummer 2 i Phong Nha så teamade vi upp med Calle och Jocke för en liten tur runt nationalparken på våra fina mopeder. Första stoppet var den botaniska trädgården där vi hikeade till ett vattenfall. 
Magisk utsikt från när vi cruisade runt
 
 
På toppen av vattenfallet
 
 
Styrde sedan kosan ut mot landsbygden för att fara till den omtalade restaurangen 'The Pub With Cold Beer' mitt ute i ingenstans. Det speciella med restaurangen är att man kan döda en kyckling med sina bara händer och få följa med under tillagningen samt att de har extremt kall öl. Vi bröt mot normen och köpte en cola och BBQ-pork, vilket i sig också var väääldigt gott. Körde sedan tillbaka på den extremt gubbiga vägen/stigen genom vattendrag och lera innan solen gick ner och det blev mörkt. På kvällen så hängde vi på hostellet med grabbarna innan vi gick och la oss i tid for once. 
 
 
 

Phong Nha Cave'

Från Hanoi till Phong Nha så åkte vi nattbuss. Kom fram runt halv 5 på morgonen och då roffade vi åt oss en hammock utanför hostellet i hopp om att få några timmar sömn. Var dock svinkallt ute så det gick inte så bra. Planen för dagen var i alla fall att åka till en av Phong Nha's alla fantastiska grottor. Phong Nha är förresten en liten by mitt i en nationalpark där flera av världens största grottor finns. Vi valde att börja med Phong Nha Cave. Åkte med ett gäng från hostellet så vi hyrde en egen båt och åkte igenom grottan vilket var sjukt coolt! Vi åkte kanske 1km in i grottan men allt som allt så är den hela 7km lång!
 
 
På kvällen så blev det festligheter med våra nyfunna kompisar samt Calle och Jocke från Örnsköldsvik som vi planerat att träffa men alltid lyckats varit på olika ställen hela tiden. 

Hoa Lo Prison'

Sista dagen i Hanoi så gick vi och besökte Hoa Lo Prison Museum. Då både jag och Ellan har varit cod-nördar så var det lite coolt att få gå runt där då en av maps:en i cod är från detta fängelse. Sen så var ju storyn runt fängelset väldigt intressant också.
 
"Hanoi Hilton eller Hoa Lo-fängelset var namnet på ett fängelse i Hanoi som byggdes av fransmännen 1896 för att fängsla vietnamesiska motståndsmän. Det var de största i norra Vietnam och hade som mest 2000 intagna.
Under vietnamkriget förvarades nedskjutna amerikanska stridspiloter där och från denna tid kommer det namn som fängelset har blivit mest känt under, det ironiska öknamnet Hanoi Hilton."
- Straight from Wikipedia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Halong Bay'

Ett måste när man är i Hanoi är att åka ut på en tur till Halong Bay. Halong Bay är ett s.k vattenområde med över 1600 öar och är ett utav UNESCO's världsarv. Vi åkte på en 2 dagar/1 natt-tur där första dagen spenderades på en båt cruisandes runt Halong Bay. Vädret var ganska dåligt men det gjorde ingenting då det fanns så mycket fint att titta på ändå. Anlände till ön vi skulle bo på runt middagstid och installerade då in oss i bungalowsen vi skulle sova i. Vår grupp hade hela ön för oss själva vilket var riktigt nice. Klockan 7 så serverades det vietnamesisk buffé och efter det så satt vi och drack öl och spelade spel med gänget. 
 
Nästa dag så klev vi upp vid 8 för att käka frukost. Efter det så var det bara till att snöra på sig springskorna för en morgonhike upp för berget. Svettigt värre men sjukt värt då utsikten var magisk!
Låg sedan och solade på stranden i någon timme innan det var dags för lunch. Efter lunchen så åkte vi tillbaka till Hanoi.
 
 
 
 
 

Hanoi, Vietnam'

Första dagen i Hanoi så strosade vi bara runt i 'the old quarter' och jag och Ellan fick båda goda vibbar från denna stad direkt! Mysig storstad med mycket liv och rörelse.
 
 
 
 
 
En fruktsmoothie går alltid hem
På kvällen så mötte vi upp Kristel och Aimee och drack drinkar. Riktigt kul kväll som alltid med dessa tjejer. 
 
 
Om jag inte minns fel så gjorde vi inte så mycket dagen därpå. På kvällen så mötte vi upp samma tjejer + 2 till holländare och käkade vietnamesisk bbq. Var så sjuukt gott!
 

Dag 2 & 3 i Vientiane'

Dag nummer 2 så var vi ute i flera timmar och kollade på olika sevärdheter. 
Ett av många tempel
Patuxai, krigsmonument tillägnat de som krigade för Laos självständighet från Frankrike
 
Pha That Luang/Den stora heliga stupan
 
 
 
På kvällen så strosade vi runt på kvällsmarknaden längs Mekongfloden.
Dag nummer 3 så checkade vi ut från hostellet. Mitt och Ellans flyg till Hanoi, Vietnam gick inte förrän 8 på kvällen så vi satt och chillade på ett skandinaviskt fik mest hela dagen.
 

COPE Visitor Centre'

Anlände i Vientiane, Laos huvudstad på eftermiddagen och käkade då lite middag innan vi bestämde oss för att gå en promenad. 
Vi gick bort till COPE Visitor Centre och strosade runt där tills det stängde. Efter Vietnamkriget så tyckte USA att det var en bra idé att droppa all sprängmedel som blivit "över" , över Laos istället för att skicka tillbaka det till USA. Amerikanerna tyckte alltså att det var för dyrt att ta hem allt så det var enklare att ba dumpa det över oskyldiga människor i Laos. Det var detta museumet handlade om.
 
Fin solnedgång bakom presidentshuset!
 
 
 
 
 

Sakura bar'

Vang Vieng är känd för att vara ett partyplace så såklart fick vi lov att testa på utelivet. Vi satte oss på Sakura bar och drack gratis drinkar och dansade. När det stängde så gick vi vidare till en annan bar och dansade gärnet med gamla och nya ansikten, hade sååå kul! Då det stängde så gick vi till Room 101 och var där ett tag innan det blev stjärnskådning på en brygga nere vid floden. 
Jag, Ellan, Jo, Megan och 2 okända
Isaac, Adrien, random dude, Kristel, jag, Gerard, Kevin, Aimee och Ellan wooh
Dagen efter blev det inte mycket gjort. Strömmen och vattnet låg även nere 5-6h under dagen. På kvällen så gick jag, Ellan och Jo och käkade och kollade på Friends. Varenda restaurang i Vang Vieng har tv's som visar Friends hela dagarna haha.
 
Testade en laotisk maträtt vid namn Laap som var helt okej, som svensk så saknar man sååååås dock. 
Mango sticky rice till efterrätt!
 

Vang Vieng - Blue Lagoon 3 & Pha Ngeun viewpoint'

Resan från Luang Prabang till Vang Vieng tog oss runt 4h. Tror själva sträckan bara är strax under 20 mil men på grund av att de kör max 30-40 km/h uppe bland bergen så tar det runt 4h, inte mig emot då naturen var helt fantastiskt där uppe! Kom fram runt 19-tiden och bytte bara om och gick ut och åt middag med gänget. 
 
Första riktiga dagen så hyrde vi moppar tillsammans med Jo, Gerard, Isaac och Adrien. Första destinationen var Blue Lagoon 3 som låg ute på vischan cirka 30min utanför Vang Vieng. Finns 3 olika laguner men vi valde att åka till den längst bort vilket var ett klokt val då vi i princip fick vara ensamma där istället för att trängas bland alla andra turister. Hoppade direkt ner i vattnet och flöt runt på ringar och ba mådde. Stannade där några timmar innan vi käkade lite lunch och hoppade på mopparna igen. 
 
 
Åkte sedan till Pha Ngeun utkiksplats. Parkerade mopederna på marknivå innan vi började vår hike uppför berget och jäääklar vad brant det var. Var inte direkt en stig som man gick uppför utan här fick vi lov att klättra med hela kroppen bland stenar för att ta oss upp. Det var dock värt besväret då usikten var helt underbar. 
Satt där uppe och njöt utav solnedgången innan det var dags at ta sig ner och åka tillbaka innan det blev alldeles för mörkt.
 
 
 
 

From Thailand to Laos'

Halloj! 
Efter två veckor i norra Thailand så var det dags att röra oss vidare mot Laos. Klockan 05.30 började vår 2 dagars resa. Skulle inte säga att resan började bra då våran taxi som hostellet skulle beställa till busstationen 06.00 inte dök upp. Började då gå runt i ett dött Chiang Rai i jakt på en annan taxi. Hittade en tillslut och hann precis med 06.30-bussen som skulle ta oss till Chiang Khong.
I Chiang Khong så blev vi avsläppt vid gränsen och tog då en buss över Mekongfloden till Laos. 5min på en buss och sen var man i Laos. Gick rätt smidigt att fixa visumet så efter det tog vi en tuktuk till hamnen där vi hoppade på en slowboat som skulle vara vårat färdmedel för de 2 kommande dagarna. 
Efter 6h på båten så stannade vi till i Pakbeng för att spendera natten där. Då vi bott på hostel i 2v så var det nice att få sova i en egen bungalow med en skön och mjuk säng. Kommande dag började rätt tidigt vid 7 då vi käkade frukost för att sedan sätta oss på båten igen som tog oss till våran slutdestination Luang Prabang. Att åka båt längs Mekongfloden var en upplevelse då man färdades genom fantastisk natur och verkligen hade tid till att bara koppla av. 
 
 
Kom fram till Luang Prabang på kvällen så gjorde inte så mycket mer än att äta middag innan vi slocknade i sängen. 
Dagen efter däremot så teamade vi upp med 2 tyskor och hyrde en tuktuk för dagen och åkte en timme utanför stan för att kika på Kuang Si waterfall. Inte alls förvånad att det är ett UNESCO världsarv, har aldrig sett något liknande!
 
De hade även ett litet zoo/räddningscenter för svartbjörnar
 
 
 
 
Kom tillbaka till LP på eftermiddagen och gick då ut och åt med Jo och Murtaza. Vi delade alla på papayasallad och någon typ utav jättegod nudelsoppa. Gick sedan och drack några öl på Utopia.
 
 
Tanken var att vi skulle stanna minst en dag till i LP men hostellet vi bodde på var fullbokat och vi hade inte riktigt så mycket kvar att göra där så jag, Elina och Jo bestämde oss för att det var lika bra att röra oss vidare mot Vang Vieng. 
Hann med att testa sticky rice för första gången till lunch innan vi skulle åka iväg med bussen. 

RSS 2.0