NZ - Hanmer Springs, Goose Bay & Kaikoura'

Hanmer Springs
 
Då vi missade några långa walks längs vägen pga vädret så hade vi lite tid över så då tog vi en sväng till Hanmer Springs innan vi åkte vidare mot Kaikoura. I Hanmer Springs så spenderade vi hela dagen på deras välkända spa där man fick bada i 10-tal olika thermal pools (pooler uppvärmda av värmen från marken) och bara koppla av. Var så skönt för både kropp och själ men mest kroppen då man den senaste månaden sovit i en hård och trång bil. 
Passade även på att äta en god lunch i restaurangen på spa:t då vi i princip har levt på nudlar och tonfisk.
 
 
 
Goose Bay & Kaikoura
 
Åkte sedan norrut mot Kaikoura där vi stannade en bit utanför och campade vid vattnet på Goose Bay camping vilket måste ha varit campingen med bästa utsikten på hela resan. 
Dagen därpå så for vi en bit ovanför staden Kaikoura för att gå till Ohau Waterfall. I vattnet nedanför vattenfallet så simmade sälbebisar och lekte runt, så söta.
 
Solnedgång
 
 
 
 
 
For sedan tillbaka till Goose Bay för ännu en natt på den campingen.
Runt 5 på morgonen så vaknar jag till och möts utav denna view! Solen var påväg att gå upp igen och det var så otroligt vackert.
 
Helt vanlig morgon när man är on the road
 
En av huvudanledningarna till att vi for till Kaikoura var att de har en whale watching - tour där man åker ut med en båt och kollar på valar och delfiner. Då touren inte var förrän på eftermiddagen så åkte vi upp till en utikiksplats och hade picnick. Åkte sedan ut till havs och var där ute i ca 3h där vi fick spotta ett par valar och massa delfiner.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0